Sorana Cîrstea (33 de ani, locul 26 WTA) și-a anunțat deja prezența la Australian Open, turneu la care Simona Halep (32 de ani) va primi interzis pentru al doilea an la rând.
Sorana Cîrstea este deja cu gândul la Australian Open, turneu de Grand Slam programat în perioada 14 – 28 ianuarie 2024. Sportiva din Târgoviște a început în această săptămână antrenamentele în vederea sezonului australian.
Unul dintre regretele carierei Simonei Halep este acela că jucătoarea constănțeană nu a triumfat niciodată la Australian Open! Pentru „Simo” reprezintă o adevarată lovitura că va absenta din nou de la Grand Slam-ul de la Antipozi, din cauza suspendării pentru dopaj, iar Sorana Cîrstea o face invidioasă.
Sorana Cîrstea a postat miercuri o fotografie cu mingile oficiale de la Australian Open, anunțându-și astfel prezența la Melbourne! Sorana a pierdut în primul tur la ediția din 2023 și este motivată să impresioneze în luna ianuarie 2024 la Australian Open.
Cîrstea se antrenează la Dubai, românca fiind supervizată de tehnicianul Thomas Johansson, suedezul care a cucerit turneul de la Antipozi în anul 2002.
Chiar dacă a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv împotriva suspendării de patru ani, este imposibil ca Simona Halep să fie primită la Australian Open. Asta pentru că judecarea apelului nu va avea loc mai devreme de luna ianuarie.
„Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a înregistrat apelul formulat de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei pronunțate de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pe data de 22 septembrie 2023, în cadrul căreia a fost găsită vinovată pentru încălcarea regulamentului anti-doping și sancționată cu o suspendare de 4 ani, începută pe 7 octombrie 2022, precum și anularea tuturor rezultatelor obținute în perioada 29 august – 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea de medalii, titluri, puncte în clasament și bani. În apelul formulat către TAS, sportiva cere ca decizia dată de ITIA să fie ignorată și ca sancțiunea să-i fie redusă.
(…) Odată constituit, completul de judecată va comunica instrucțiunile procedurale, inclusiv pentru stabilirea unei audieri. După audiere, completul de judecată va delibera și va emite o hotărâre care va conține decizia și motivele acesteia. În acest moment, nu este posibil să estimăm un termen pentru când va fi dată decizia. Decizia dată de completul de judecată de la TAS va fi definitivă și executorie. Părțile vor putea face apel la Tribunalul Federal Elvețian în termen de 30 de zile”, se arată în comunicatul TAS.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER